top of page

De voordelen van gastouderopvang

Dat de opvang van uw kind(eren) aardig wat geld kost, hoeft "Gastouderopvang Gerda" u niet te vertellen.

Waar moet u op letten bij het zoeken van een goede "gastouder" voor uw kind(eren)? Onderstaande informatie helpt u op weg bij het maken van een keuze.

Kiezen: crèche/kinderdagverblijf of gastouderopvang?

Volgens "Gastouderopvang Gerda" is het voordeliger gebruik te maken van gastouderopvang en kan dit u jaarlijks vele euro's in uw portemonnee besparen. Dit omdat enkel de afgenomen uren in rekening worden gebracht.


Gastouderopvang is "maatwerk", specifiek op uw wensen, gezinssituatie en werk gericht. 

En dan is het zover: uw zwangerschapsverlof zit er op, u gaat weer aan het werk. Na weken één-op-één met uw baby is het "loslaten" nu begonnen: een aantal dagen per week geeft u de zorg uit handen. Maar aan wie? Een keuze maken: crèche of gastouder..

Stap 1: welke (toekomstige) vorm van opvang

Stap 2: bepalen werkdagen in overleg met werkgever(s)

Stap 3: mogelijkheden ouderschapsverlof nagaan 

Stap 4: inschrijven crèche/kinderdagverblijf of gastouderopvang

Stap 5: plannen kennismakingsgesprek

Stap 6: melden geboorte, versturen geboortekaartje

Stap 7: plannen koppelingsgesprek na geboorte

Tip!

Wacht met uw keuze niet tot het einde van uw zwangerschapsverlof. Schrijf u tijdig in!

Gastouderopvang is een unieke vorm van kinderopvang. Door de kleinschaligheid krijgt ieder kind de aandacht en zorg die het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen. Ieder kind is immers uniek en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier. Bovendien is gastouderopvang de voordeligste vorm van kinderopvang.

Hieronder vindt u alle voordelen van gastouderopvang overzichtelijk op een rijtje.

- Veel persoonlijke aandacht bij de gastouder

- Gastouderopvang is samen spelen en samen ontdekken

- Opvang vindt plaats in veilige, gezonde en gecontroleerde woningen

- Iedere dag hetzelfde gezicht in een warme en huiselijke omgeving

- Een kind is meer op zijn gemak bij de gastouder

- Gastouderopvang is professionele opvang

- Gastouderopvang is voordeliger

- Gastouderopvang is flexibel en geeft rust

Gastouderopvang: persoonlijke aandacht

Het grote verschil tussen een crèche/kinderdagverblijf en gastouderopvang is de persoonlijke aandacht. Omdat ik als gastouder minder kinderen tegelijkertijd opvang, kan ik meer persoonlijke aandacht geven aan uw kind(eren). Met meer persoonlijke aandacht en zorg krijgt/krijgen uw kind(eren) de kans om zich optimaal te ontwikkelen. Als gastouder kan ik snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, voorkeuren en de talenten.

Op deze manier ontwikkelt het kind "zelfvertrouwen & een positief zelfbeeld".

Gastouderopvang: flexibel en geeft rust

Gastouderopvang is flexibeler dan institutionele kinderopvang. U kunt met mij afspraken maken over de begeleiding en dagindeling van uw kind(eren). Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om optimaal in te spelen op uw wensen. Gastouderopvang Gerda kenmerkt zich door ruime openings- en sluitingstijden en geen wachtlijsten. Vanuit uw werk hoeft u dus niet naar de opvang te "racen". Avond- en weekendopvang behoren (incidenteel) tot de mogelijkheid. Bij ziekte van uw kind is er in overleg ook mogelijkheid tot opvang. Zo hoeft u geen vrije dag op te nemen. Dit alles zorgt voor rust in uw gezin en dit betekent ook weer rust voor u!

Kortom, bent u op zoek naar een "gastouder" welke idealer wijze vlakbij u om de hoek, dezelfde woonwijk of in hetzelfde dorp woonachtig is?

Geheel vrijblijvend kunt u op afspraak eens kennismaken met "gastouder Gerda" en uw wensen kenbaar maken.

"Gastouderopvang Gerda" biedt al geruime tijd regionale opvang aan baby's en peuters uit Renswoude, Scherpenzeel, Lunteren, Ederveen, Woudenberg, Kesteren, Veenendaal, Bennekom en omliggende dorpen!

bottom of page