top of page

Vervoersbeleid gastkinderen

Als gastouder van gastkinderen in diverse leeftijdscategorieën heb ik uiteraard te maken met diverse wensen.

Per vraagouder stem ik af en leg ik vast welke begeleiding voor uw kind het beste is, houd ik rekening met uw wensen en evalueer dit regelmatig.

Een van de formulieren waarvoor u o.a. toestemming geeft tijdens het koppelingsgesprek, is het "vervoersbeleid gastkinderen". Een formulier waarin u toestemming geeft voor bv. vervoer met een bakfiets, uitje naar kinderboerderij, supermarkt of een ritje met de auto naar bv. een ander jarig gastkind waarvoor we bij hem/haar thuis uitgenodigd worden.

Dit formulier wil ik er even uitlichten en nader toelichten.

Als gastouder ben ik zelf ook moeder van 2 jonge kinderen. Dit betekent dat ik (bijna) dagelijks mijn eigen kind(eren) met de auto naar school breng en ophaal.

Indien het te combineren valt met de schooltijden bied ik haal- en brengservice naar een peuteropvang organisatie in Renswoude aan.

Ik vervoer mijn kind(eren) in een MPV auto welke is voorzien van veilige kinderzitjes, Maxi-Cosi zitjes, een noodnummer lijst bij calamiteiten, EHBO noodtrommel, veiligheidshesjes en veiligheidshamer. 

Tussen 08.00 tot 08.45 en 14.30 tot 15.15 rijd ik naar school in Veenendaal.

Deze ritten zijn volledig afgestemd op het dagprogramma van de aanwezige gastkinderen. Ik houd rekening met voeding- en slaaptijden van baby's, dreumesen en peuters.

Ik ben niet in het bezit van een bakfiets, bolderkar of Stint, maar gebruik uitsluitend een auto of een driezitswandelwagen voor een wandeling in de omgeving.

Vervoer naar school: ja

Peuterspeelzaal haal- en brengservice: in overleg

Buitenschoolse opvang (BSO): nee*

* Ik heb een bewuste keuze gemaakt om geen BSO aan te

bieden aan ouders van schoolgaande kinderen.

De reden hiervoor is dat ik het belangrijk vind dat de

aanwezige gastkinderen 's morgens rustig kunnen ont-

bijten, 's middags rustig kunnen lunchen en hun middag-

slaapje niet ingekort hoeft te worden.

Hierdoor kan ik de gastkinderen een gezellige dag

zonder tijdsdruk bieden.

bottom of page