www.gastouderopvang-gerda.nl - Even voorstellen
Gastouderopvang Gerda - Bedrijfsboodschap
Even voorstellen:
 
Ik ben... 
Gerda Rietveld-Imminkhuizen,
 
39 jaar oud, getrouwd en ik ben de trotse moeder van een dochtertje van 6 jaar oud en een zoontje van 2 jaar.
 
Wij wonen in het mooie dorp Renswoude aan het kindvriendelijke en rustige hofje "Prunushof" nummer 16.
 
In onze ruime hoekwoning, welke voldoet aan alle verplichte veiligheidsnormen, bied ik hele dagopvang aan voor baby's, dreumesen en peuters.

Er is één centrale opvangruimte (woonkamer begane grond) en er zijn twee aparte slaapruimtes op de 3e etage voor baby's en voor peuters.
Deze goed geïsoleerde ruimtes zijn voorzien van vinyl, centrale verwarming, mobiele aircoolers, zonwerende rolluiken en beeld babyfoons. 
 
Achter onze woning bevindt zich een mooie, diepe achtertuin met diverse klim- en speeltoestellen (schommels, klimtoren met glijbaan, klimwand, zandbak en trampoline) en een leuk tuinhuis met buitenspeelgoed (tractors, driewielers, (loop) fietsjes, stepjes, poppenwagens, zand- en watertafels enz.)
Rondom en onder de speeltoestellen liggen rubber veiligheidsmatten.
Het peuterspeelveldje is voorzien van kunstgras.
Ook is er een buiten volière met grasparkieten aanwezig en een buiten konijnenhok met 1 konijn "Snuffie".

In de woning bevinden zich geen huisdieren.

Waar sta ik voor:

Als christelijke (reformatorische) gastouder bied ik opvang aan vanuit een christelijke achtergrond, met respect voor ieders geloofsovertuiging. Dat betekent dat iedereen welkom is, of u wel of niet christelijk bent.

Mijn missie;
Als gastouder ben je niet de in de volksmond genoemde "oppas".

Als vraagouder(s) mag u van mij als professioneel opvoeder verwachten dat ik een steentje bijdraag aan de ontwikkeling van uw kind.
Ik vind het fijn als ik kinderen individuele aandacht kan geven en pas mijn dagprogramma hier ook op aan. Daarbij wil ik ook in kunnen spelen op de wensen van het kind en de ouders.

Als ouder heb ik persoonlijk ervaren dat het voor kinderen zekerheid en veiligheid geeft als ze een vaste gastouder hebben. Daarnaast is een rustige omgeving, waarin ze zichzelf kunnen zijn en durven zijn erg belangrijk voor de zelfontplooiing en de ontwikkeling.
 
Ervaring:
Vanaf september 2013 ben ik als "gastouder" werkzaam. Direct na de start van mijn onderneming "Gastouderopvang Gerda", ben ik voor veel regionale opdrachtgevers (vraagouders) gaan werken voor diverse gastouderbureaus.

In de periode ervoor was ik tot juli 2013 als directiesecretaresse en/of managementondersteuner in de accountancy wereld werkzaam. Tevens was ik applicatiebeheerder op ICT gebied.
Ik ben opgegroeid als dochter van een ondernemer in de autobranche en gestart als werkplaatsreceptioniste en administratief medewerkster op de afdeling verkoop.
Naast mijn baan paste ik in mijn vrije tijd op kinderen in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar oud. Ik heb ervaring opgedaan met kinderen met en zonder beperking, zowel lichamelijk als geestelijk, hoogbegaafd of met ontwikkelingsachterstand.

In 2010 werd ik moeder van een dochtertje. Omdat onze gastouder zwanger werd heb ik begin 2013 het besluit genomen om als zelfstandig ondernemer in de branche kinderopvang verder te gaan.

Pedagogisch beleidsplan:

Het doel van "Gastouderopvang Gerda" is kinderen in de leeftijdscategorie vanaf ca. 10 weken t/m 4 jaar oud op een verantwoorde wijze opvang, begeleiding en verzorging te bieden in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Niet alleen zorgen voor opvang van de kinderen, maar samen met u als ouders of verzorgers ook bij te dragen aan de opvoeding. Emotionele veiligheid bieden en het overdragen van normen en waarden.
Het pedagogisch beleidsplan kunt u desgewenst inzien tijdens een vrijblijvend kennismakingsbezoek op de opvanglocatie.

 
Deskundigheidseisen:
Als gastouder ben ik in het bezit van een VOG (Verklaring omtrent Gedrag), een diploma MBO2 Helpende Zorg en Welzijn, een EHBO praktijkcertificaat van het Nederlandse Rode Kruis "Eerste Hulp aan Baby's en Kinderen" en een EHBO certificaat "Eerste Hulp aan Kinderen voor Gastouders". Daarnaast ook diverse certificaten op pedagogisch kader en kwaliteitsgebied (o.a. Thematisch werken binnen de gastouderopvang, Gastouders en belastingen enz.)
 
Jaarlijks volg ik bijscholing, volg ik info- en-thema avonden op pedagogisch gebied en neem ik kennis van de nieuwste kinderopvang en kwaliteitseisen welke van overheidswege worden gevraagd.